S prehodom v "oranžno fazo" možno odpiranje športnih kapacitet

Vlada RS je včeraj sprejela nove spremembe odlokov za preprečevanje širjenja virusa COVID-19, ki ob prehodu v oranžno fazo znova dovoljujejo izvajanje določenih dejavnosti. Med izjemami so tudi fitnesi in športne dvorane.

Dolgega čakanja je očitno konec. S spremembo Odloka o začasnih omejitvah pri izvajanju športnih programov, je med drugim dovoljena tudi brezkontaktna rekreativna dejavnost, ki se izvaja individualno, oziroma v skupini do deset vadečih, ob neprekinjenem vzdrževanju vsaj 2m medosebne razdalje, oz. glede na velikost prostora (vsaj 30m2 na osebo).

V kolektivnih športnih panogah je še naprej možno izvajati vse vrste trenažnega procesa in tekmovanj pod posebnimi pogoji na najvišji kakovostni ravni. Športno rekreativna dejavnost je dovoljena, če je ugodeno pogojem navedenim v prejšnjem odstavku. V kolikor gre za vodeno vadbo oz. za organizirano dejavnost, se je strokovni delavci udeležijo le, če:

- predložijo negativni PRC ali HAG test, ki ni starejši od 24 ur,

- imajo potrdilo o cepljenju

- imajo potrdilo o pozitivnem PRC ali HAG testu, ki je starejši od 21 dni, vendar ni starejši od šest mesecev,

- imajo potrdilo od zdravnika, da so preboleli COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev.

Udeležencem treningov, kot tudi rekreativcem, testa sodeč po zadnji objavi v Uradnem listu (UL št. 20, 11.2.2021) ni potrebno opraviti. Ga pa skoraj zagotovo morajo tudi receptorji. Interpretacijo zakona s strani ministrstva za šolstvo in šport glede tega, kdo vse mora imeti za opravljanje svojega dela opravljen test in koliko časa velja, še čakamo in ga pričakujemo danes tekom dneva.

Testiranje redno poteka v ZD Jesenice, vendar le ob predhodni najavi in v omejenem obsegu. Ker zaradi odprtja večjega števila dejavnosti pričakujejo/mo veliko gnečo se lahko zgodi, da se dvorana Vitranc ne bo odprla v ponedeljek, ampak tekom naslednjega tedna, ko bomo lahko pridobili vsa potrebna potrdila, za zagon dejavnosti. O poteku dogodkov vas bomo sproti obveščali. V vmesnem času vas, glede na situacijo, prosimo za potrpežljivost in razumevanje.

Hvala.

Obvestilo

Spletno mesto uporablja piškotke, ki omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in analizo spletne strani. Prosimo označite s klikom na gumb »Strinjam se«, če se strinjate z njihovo namestitvijo. Vaše nastavitve lahko kadarkoli spremenite.